ТЕНДЕНЦІЇ МІЖНАРОДНОЇ ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ ПОСЛУГ - Філіппова О. Ю. (Вісник ДонНУЕТ «Економічні науки», 2024)
Мета. Метою статті є огляд сучасного стану міжнародного ринку готельних послуг, аналіз тенденцій у готельній індустрії. Методи. При дослідженні тенденцій міжнародного ринку готельної індустрії послуг використовувалися дані готельних міжнародних компаній, дані готельних груп за кількістю номерів, основні міжнародні тенденції готельної індустрії послуг. Результати. У статті розглянуто сучасний стан міжнародного ринку готельних послуг та проаналізовано актуальні міжнародні тенденції в індустрії гостинності за допомогою даних готельних міжнародних компаній, даних готельних груп за кількістю номерів, а також основних міжнародних тенденцій готельної індустрії послуг. Результатами статті є те що готельна індустрія за останні два десятиліття зазнала величезних змін та руйнування. Для того щоб вижити в умовах сучасної конкуренції готельні компанії почали впроваджувати інновації та стежити за тенденціями в готельній індустрії. Готельні міжнародні компанії демонструють галузь, яка перебуває в постійному русі, де основні готельні компанії конкурують з інноваціями та стратегіями зростання, щоб залишатися конкурентоспроможними на міжнародному ринку готельної індустрії. Розвиток міжнародних готельних компаній є результатом розширення світового ринку готельних послуг і відображає загальну тенденцію до глобалізації. Сучасна світова готельна індустрія характеризується кількома ключовими тенденціями - глибша спеціалізація послуг, використання інформаційних систем технологічного забезпечення та маркетингу, створення готельних ланцюгів, інтеграція капіталу з іншими секторами економіки, використання наукового менеджменту та розвиток мережі невеликих готельних підприємств.